• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  COVID-19 update situatie in Frankrijk

  COVID-19 update situatie in Frankrijk

  8 JANUARI 2021

  Gisteren heeft de Franse Premier Ministre Castex aangekondigd dat de situatie nog niet de gewenste ontwikkelingen vertoont. Dientengevolge mogen de horeca, de wintersportgebieden, musea en bioscopen nog niet open deze maand, zoals eerder de bedoeling was. Op 20 januari zal de Franse overheid aankondigen of er voor februari verlichtingen mogelijk zullen zijn.  

  NB: Reizigers moeten bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuis-quarantaine. Eenmaal in Frankrijk moet men zich aan de Franse regels houden, maar terugkeer naar Nederland, mits in Nederland woonachtig, mag.

  Enkele regels na de in december ingestelde verscherpingen zijn:

  1. Overdag gelden geen beperkingen meer voor verplaatsingen. Wel is er in de meeste departementen een avondklok van kracht en wel van 20.00 uur tot 6.00 uur. Verplaatsingen gedurende de avondklok zijn beperkt mogelijk en uitsluitend met een ingevuld attestation de déplacement, te vinden op de website: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.  

  2. Thuiswerken (télétravail) is verplicht, mits mogelijk.

  3. In winkels en openbare gebouwen blijven mondkapjes verplicht evenals in sommige door gemeentes of anderszins aangewezen gebieden.


  Check voor de precieze regelingen, ook in het Nederlands, bovengenoemde website van de Franse overheid.

  Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de juistheid en de volledigheid van deze weergave.