• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Totale begeleiding bij het verkopen van een huis in Frankrijk

  Huis verkopen Frankrijk

  Huis verkopen in Frankrijk?

  Na vaak lange jaren genieten kan het moment aanbreken dat u uw (tweede) huis in Frankrijk wilt verkopen.

  Regel de hele verkoop van uw Franse huis in Nederland met de algehele begeleiding van France Estate Services. Wij nemen u graag bij de hand gedurende het hele verkoopproces, en daarna.


  Onze begeleiding

  Vertrouw op onze begeleiding bij het verkopen van een woning in Frankrijk. France Estate Services helpt verkopers van Frans onroerend goed tijdens het héle verkoopproces. En daarna. Wij hebben alle kennis, contacten en ervaring in huis. Wij nemen alle zorg uit handen. Dat wil zeggen: wij adviseren, vermijden risico’s of lossen uw problemen op en doen alles om een zo gunstig mogelijke verkooptransactie te realiseren.


  Uw (tweede) huis in Frankrijk verkopen doet u samen met France Estate Services!  Wat wij doen in alle fases van het verkoopproces

  1. Bepalen van een reële vraagprijs

  Wat is uw (tweede) huis in Frankrijk waard? Door overleg met makelaars, experts en relaties ter plaatse komen wij met een advies voor een reële vraagprijs. Soms is het raadzaam een taxatie te laten uitvoeren door bij de rechtbank aangestelde taxateurs. Zulke taxateurs hebben wij in ons netwerk.

  2.a. Aanstellen van de geschikte makelaar(s)

  Het checken van de ‘mandat(s) de vente’ met de makelaar(s). Het strak monitoren van de activiteiten van de Franse makelaars, zoals hun online promotie. Hou bij verkoop rekening met een makelaarscommissie van meestal 5 tot 6% van de verkoopprijs, te vermeerderen met TVA (BTW). Als wij het eerste contact met de makelaar leggen, kunnen wij een aanzienlijke kostenbesparing voor u realiseren.

  2.b. Uw Franse woning presenteren

  Wij brengen uw te koop staande Franse woning actief in ons Nederlandse en buitenlandse netwerk onder de aandacht. Op onze website, social media, maar ook op wereldwijde online portals. Een gerichte online promotiecampagne behoort tot de mogelijkheden.

  3. Aansprakelijkheid voorkomen

  Het laten verzorgen van de wettelijk verplichte diagnostics/technische rapporten (energiebalans, aanwezigheid van lood-, asbest- en termieten, natuurrampen, elektrische installatie, fosse septique (septic tank), etc.). Zorgen dat u niet aan ongewenste aansprakelijkheden voor mogelijke gebreken blijft hangen.

  4. Onderhandelingen

  Wij voeren voor u alle onderhandelingen met potentiële kopers. Om een zo gunstig mogelijke transactie te realiseren.

  5. Speciale aandacht voor ‘Decennale’

  Speciale aandacht voor de aanwezigheid van de ‘decennale’: de 10-jarige wettelijke garantie verzekering op nieuwe bouwwerken.

  6. Juridische afwikkeling

  Verkoopprijs akkoord? Dan begeleiden wij de juridische vastlegging van alle verdere condities in de voorovereenkomst (‘compromis’ of ‘promesse de vente’) en de notariële akte van overdracht (‘acte notarié de vente’ of ‘acte de vente’). Daarbij vermijden we ongewenste bepalingen (aansprakelijkheden). Nuttige en beschermende bepalingen voegen we toe.

  Totale begeleiding of deeldienst

  U kunt bij ons terecht voor totale begeleiding bij de verkoop van uw (tweede) huis in Frankrijk. Maar we helpen u ook graag bij een specifiek onderdeel. Bekijk ook onze specifieke diensten.


  Zijn er nog vragen?

  Heeft u nog vragen over onze diensten?
  Neem contact met ons op