• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Huis in Frankrijk? Regel de vererving nu!

  Op 17 augustus 2015 wordt de Europese Erfrechtverordening van toepassing in de lidstaten van de Europese Unie.

  Deze verordening maakt het veel gemakkelijker om de vererving van uw huis in Frankrijk naar uw specifieke (Nederlandse) wensen te regelen. Het zal vele huizenbezitters een rustig gevoel geven wanneer de vererving nu al voorbereid en vastgelegd kan worden. Dit kan zelfs zó worden voorbereid, dat de Franse notaris probleemloos en zonder tijdverlies uw uiterste wil kan uitvoeren, waardoor de erfgenamen dit Franse deel van de erfenis zonder zorgen of complicaties kunnen laten afwikkelen.

  Onze ervaring heeft geleerd dat het voor erfgenamen vaak een frustrerende ervaring is met vele communicatie problemen, wanneer men de (Nederlandse) wensen uiteindelijk door een Franse notaris uitgevoerd wil krijgen.

  Wij wezen er al eerder op dat de Franse notaris ook na 17 augustus aanstaande belast zal blijven met de praktische uitvoering van de uiterste wil in Frankrijk, zeker waar het gaat om registergoederen, zoals uw huis, in Frankrijk. We horen echter inmiddels heel wat geluiden dat je nu alleen nog maar naar de Nederlandse notaris zou hoeven gaan om je rechtskeuze voor het Nederlandse recht te maken, waarbij er stilzwijgend van uit wordt gegaan, dat de afwikkeling te zijner tijd ook soepeltjes zal verlopen. Daarbij wordt echter geheel voorbijgegaan aan de consequenties en praktische uitvoering in Frankrijk. Die zullen, zo heeft ons de praktijk geleerd, voor de erfgenamen én wellicht zelfs ook voor hun Nederlandse notaris alsnog tot grote verwarring, vertraging, communicatiestoornis, ergernis en frustratie leiden.

  Wij adviseren dan ook om nu uw wensen te analyseren en vast te stellen en deze ook op hun fiscale merites te laten beoordelen. Indien men naar aanleiding daarvan het Nederlandse erfrecht van toepassing wil laten zijn op de gehele nalatenschap inclusief onroerend goed in Frankrijk dient u dit door een Nederlandse notaris in een Nederlands testament te laten vastleggen.

  Vervolgens dient men de gekozen oplossingen panklaar op te dienen aan de Franse notaris, die te zijner tijd met de uitvoering van dat testament zal worden belast. Op die manier zal die notaris te zijner tijd geheel voorbereid zijn en precies weten wat en hoe hij een en ander moet uitvoeren. Het bovenstaande is met name van belang, omdat vele (Nederlandse) wensen tegen het Franse recht ingaan, hetgeen problemen oplevert, wanneer de Franse notaris hiermee wordt overvallen. Gaarne stellen wij onze ruime ervaring op dit gebied tot uw beschikking.

  Neem vrijblijvend contact met ons op indien u met deze problematiek geconfronteerd bent. Dit gaat in feite iedere Nederlandse eigenaar van een huis in Frankrijk aan.

  France Estate Services

  Telefoon: 070 3605101 of 0653813535
  Email: info@franceestateservices.com

   

   

   

  Aanmelden nieuwsflits
  U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsflits.