• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Wij helpen u graag van deze trend te profiteren en een geschikte koper te vinden.

  HUIZEN op het FRANSE PLATTELAND (CAMPAGNE) meer in trek!

  04 MEI 2020

  In 2018 begon zich een trend af te tekenen van Fransen uit de grotere steden, die zich in de Campagne gingen vestigen, om van daaruit met behulp van télé-travail hun beroep /werk uit te oefenen. De voordelen lijken evident: voor hetzelfde geld een veel mooiere behuizing, leef- en speelruimte voor de kinderen, natuur en een prettiger levenstempo. Minder last van hittegolven, stakingen en in bepaalde gevallen de Gilets Jaunes. Soms wordt een pied-à-terre in de stad aangehouden om enkele dagen op kantoor te kunnen zijn. Er worden wel enkele voorwaarden gesteld aan de landelijke locatie, zoals redelijke nabijheid van luchthaven, TGV, autoweg, scholen, ziekenhuis en verdere voorzieningen. Goede internetverbinding is ook een vereiste.

  Volgens de Figaro en Le Monde van 27-4-2020 zou deze trend wel eens 200.000 huishoudens kunnen betreffen. Door de explosie van de onroerend goed prijzen in enkele grote steden is de overstap naar de campagne financieel niet alleen meer dan haalbaar, maar zelfs zeer aantrekkelijk geworden. De télé-travail heeft een enorme vlucht genomen sinds de ”confinement” in verband met de Corona-crisis in Frankrijk van kracht werd. Met name zou het hoger personeel thans voor 50% op basis van télé-travail werkzaam zijn. (dit was voorheen slechts 3%)  Sommigen Fransen overwegen zelfs met hun ouders samen te kopen en samen te gaan wonen om de gang van de ouders naar een verpleeghuis te vermijden. Een situatie die je vroeger veel zag. “Une vie comme autrefois dans de grandes maisons partagées à plusieurs générations”.

  Indien u een huis in Frankrijk heeft, dat aan de meeste bovengeschetste criteria voldoet en u overweegt dit huis van de hand te doen, helpen wij u graag van deze trend te profiteren en een geschikte koper te vinden.