• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Plus value

  In onze nieuwsflits van september jl. maakten wij u er al attent op dat er tot 31 december a.s. bezwaar gemaakt kan worden tegen de extra plus value heffing van 15,5% die de franse overheid niet ingezetenen berekent bij winst over de verkoop van een huis, verkocht in de periode 16 augustus tot en met 31 december 2012. Overigens is het raadzaam om ook nu reeds voor later gerealiseerde verkopen bezwaar te maken.

  Deze extra plus value tax is een heffing voor sociale lasten, en kreeg meteen veel kritiek, daar dit in strijd met het Europese recht werd geacht. Men hoeft slechts in één land, het land van vestiging, sociale lasten te betalen. Daarbij komt dat men als niet ingezetene geen enkel profijt heeft van het Franse sociale stelsel. Daarom heeft de Europese Commissie deze extra belasting aangevochten bij het Europese Hof in Luxemburg.

  Zeer recent is bekend geworden dat de advocaat-generaal van het Hof een advies heeft gegeven waarin hij deze extra belasting als strijdig met geldend EU recht ziet. Voor bezitters van een tweede huis in Frankrijk is dit goed nieuws daar het Hof in negen van de tien gevallen het advies van de advocaat-generaal overneemt. De uiteindelijke uitspraak van het Hof wordt binnen enkele maanden verwacht.

  Voor verdere informatie en het aantekenen van bezwaar tegen deze extra plus value heffing kunt u contact met ons opnemen.

  France Estate Services

  Telefoon: 070 3605101 of 0653813535
  Email: info@franceestateservices.com

   

   

   

  Aanmelden nieuwsflits
  U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsflits.