• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Mag je weer naar je eigen tweede huis in Frankrijk?

  UPDATE: Wanneer bezoek aan eigen tweede huis in Frankrijk weer toegestaan?

  29 MEI 2020

  Mag je weer naar je eigen tweede huis in Frankrijk?  De Franse premier Philippe heeft gisteren zijn lang verwachte maatregelen voor opheffing van een groot deel van het confinement bekend gemaakt zulks op grond van het feit dat de verspreiding van het coronavirus verder is gedaald dan aanvankelijk verwacht. Vanaf 15 juni mogen Nederlanders en onderdanen van andere Schengenlanden weer naar Frankrijk, mits er in de landen waar de bezoeker vandaan komt ook Fransen welkom zijn en er geen quarantainemaatregelen in dat land gelden. Uitgangspunt blijft wel dat de algemene situatie rond het corona virus in Frankrijk niet slechter wordt. De Schengenlanden werken nu de respectieve bezoekregelingen onder elkaar verder uit.

  De Fransen zelf mogen vanaf 2 juni weer vrij reizen in eigen land; de 100 km beperking komt dan te vervallen. Er zijn geen rode departementen (zones) meer. Alles is groen geworden met uitzondering van groot Parijs (Ile de France), dat oranje is geworden en waar nog wat meer beperkingen gelden.  In de groene zones mogen de campings vanaf 2 juni weer open. Ook de theaters, musea, parken en stranden mogen vanaf 2 juni open. Een groot gedeelte van de stranden is op dit moment reeds geopend. Bij dit alles gelden wel bijzondere voorwaarden. Ook de horeca gaat vanaf 2 juni weer open, ook daar met specifieke regels: o.a. Maximaal 10 personen als groep aan 1 tafel en verplichte afstand tussen de tafels van tenminste 1 meter. In cafés moet men zitten, aan de bar staan is verboden.

  Het is aan te raden voldoende mondmaskers mee te nemen, omdat deze in diverse omstandigheden verplicht worden voorgeschreven.