• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Neem contact met ons op, indien u in een specifiek geval advies en/of begeleiding wenst.

  VOORTGANG OG-TRANSACTIES in FRANKRIJK in verband met crisis COVID-19

  APRIL 2020

  (Bron Figaro 4-5 april 2020)  1. Nadat de notariskantoren half maart 20 aanvankelijk gesloten werden op last van de Franse regering, zijn de meesten nu op aandrang van de overheid weer geopend, waarbij de meeste medewerkers op afstand thuis werken. De Franse staat wenst de voortgang van het economisch verkeer zoveel mogelijk te laten plaatshebben.
  2. Het Conseil national du notariat geeft aan dat er thans per dag tussen de 1500 en 2000 og-transacties per akte gepasseerd worden, hetgeen minder dan de helft is van het gebruikelijke aantal.
  3.  Voor de lopende og-transacties zijn de termijnen van rechtswege opgeschort tot-voorlopig-25 juni 2020. Dit neemt niet weg dat er intussen notariskantoren zijn, die og-transacties toch (elektronisch) weten af te ronden. Het is niet noodzakelijk daarvoor in Frankrijk aanwezig te zijn (dat is thans ook niet toegestaan), maar met de juiste volmachten en een aantal praktische maatregelen kan op afstand de transactie afgewikkeld worden.

  Wij wijzen u bij dit alles graag de weg. De situatie kan per dag wijzigen. Wij nodigen u uit contact met ons op te nemen, indien u in een specifiek geval advies en/of begeleiding wenst.