• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Totale begeleiding bij het kopen van een huis in Frankrijk

  Franse woning kopen

  Veelgestelde vragen

  U heeft vast vele vragen omtrent het kopen van een woning in Frankrijk. Wij hebben hieronder alvast de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

  • Een woning in Frankrijk kopen, waar begin ik?

  Frankrijk kent veel verschillende streken, met elk zijn sterke eigenschappen. Wilt u wonen aan de kust? In de bossen? In de bergen? Het platteland? In een stad, klein dorpje of in the middle of nowhere? Wonen in Frankrijk begint met het bepalen van de locatie.

  • Hoe vind ik een (vakantie)woning in de streek van mijn keuze?

  Als u de Franse regio waar u wilt kopen heeft bepaald, volgt het type huis van uw dromen. Wat voor woning heeft u in gedachten? Appartement, huis, boerderij, kasteel? Met veel grond, buitenverblijven en een zwembad? Nog andere wensen? Wat is uw budget? Vervolgens helpen we u graag bij het vinden van het juiste vastgoed op de locatie van uw keuze.

  • Moet ik contact opnemen met een Franse makelaar?

  Communiceren met makelaars in Frankrijk is niet altijd gemakkelijk. De taal, en zeker vastgoedtaal, is vaak een uitdaging. France Estate Services kent de Franse makelaars, spreekt naast Nederlands vloeiend Frans én de vastgoedtaal. Bovendien, en niet geheel onbelangrijk, kunnen wij een aantrekkelijke besparing voor u regelen als wij als eerste het contact leggen met een makelaar in Frankrijk.

  • Hoe achterhaal ik de reële prijs van een huis in Frankrijk?

  Bij het bepalen van de waarde van de Franse woning van uw keuze komt nogal wat kijken. France Estate Services kijkt graag naar alle aspecten in en rond de woning, de omgeving en de regio. Wij zijn ruimschoots ervaren in taxaties voor aankoop van Frans vastgoed. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Goede voeding voor de onderhandeling.

  • Ik spreek de taal niet: hoe moet ik onderhandelen?

  De Franse taal is vaak een struikelblok bij onderhandelingen. Maar vergeet ook de emotionele kant niet. Als u een woning in Frankrijk té graag wilt kopen, bestaat het gevaar dat u snel ‘Oui’ zegt en een te hoge prijs betaalt. Als wij voor u de onderhandelingen met de verkopende partij mogen voeren, halen we voor u het onderste uit de kan. Wij spreken vloeiend Frans, houden het zakelijk en kennen de reële waarde van de woning en het spel van onderhandelen als geen ander.

  • Welke juridische valkuilen zijn er zoal?

  Als u een huis in Frankrijk wilt kopen, zult u merken dat er nogal wat haken en ogen zijn. Ingewikkelde verplichte rapporten, vergunningen die er wel of niet zijn, contracten, specifieke Franse wet- en regelgeving, soms wel anders per streek. Achter een woning schuilt veel juridisch uitzoekwerk en geregel. Zit u daar niet op te wachten? Weet dan dat wij er voor u zijn!

  • Maakt het uit of het een tweede huis is of het hoofdhuis?

  In de regel maakt het niet uit of u gaat voor een tweede huis in Frankrijk of voor een hoofdhuis, maar het hangt af van de lokale wetgeving. France Estate Services wijst u graag de weg.

  • Wat mag er allemaal als ik wil verbouwen?

  In de regel mag u inpandig verbouwen, mits u zich aan de bouwverordeningen houdt. Maar zodra u aan de buitenkant iets verandert of wilt uitbreiden, is een vergunning nodig. France Estate Services helpt u hier graag bij.

  • Wat is het grote verschil met een woning kopen in Nederland?

  Frankrijk kent geen huizenkoopwebsite als Funda. Ook zijn de juridische spelregels van en benodigde rapporten voor vastgoed in Frankrijk anders dan in Nederland. Er kunnen nogal wat problemen boven water komen, zoals problemen met bouwvergunningen, bepalingen in het bestemmingsplan, technische rapporten, etc. Al dit soort problemen lossen we graag voor u op!

  • Zijn er nog verschillen per streek in Frankrijk als het gaat om het aanschaffen van een huis?

  Ja, de regels voor het kopen van een woning in Frankrijk kunnen per streek anders zijn. Dankzij onze ervaring en specialisten ter plaatse kunnen wij u vertellen wat er in de streek van uw keuze allemaal wel en niet mag. Neem gerust contact met ons op.

   


  Totale begeleiding of deeldienst

  U kunt bij ons terecht voor totale begeleiding bij een woning kopen in Frankrijk. Maar we helpen u ook graag bij één stap. Bekijk ook eens onze specifieke diensten.

  Zijn er nog vragen?

  Heeft u nog vragen over onze diensten?
  Neem contact met ons op