• Vragen of contact?

 • +31 (0)70 360 5101

  Veelgestelde vragen bij het verkopen van een huis in Frankrijk

  Franse woning verkopen

  Veelgestelde vragen

  U heeft vast vele vragen omtrent het verkopen van een woning in Frankrijk. Wij hebben hieronder alvast de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

  • Wanneer bezoek aan eigen tweede huis in Frankrijk weer toegestaan?

  Frankrijk is in verband met de Covid -19 maatregelen verdeeld in groene en rode zones. De eigenaar van een tweede huis in Frankrijk in een groene zone, heeft meer geluk dan de eigenaar in een rode zone, omdat de versoepelingen in het algemeen eerder in de groene zones van toepassing zullen zijn. 14 mei kondigde de Franse regering aan dat de Fransen in juli en augustus gewoon in Frankrijk met vakantie mogen, mits de situatie niet verergert. Over buitenlandse reizigers doet de Franse overheid pas eind mei een concrete uitspraak. De EU drong deze week aan op vrij reizen tussen (clusters van) Schengen-landen in de zomermaanden, mits de situatie dat toelaat. Wij zullen dus vermoedelijk tot eind mei moeten wachten voordat wij antwoord krijgen op de vraag of een bezoek vanuit Nederland aan een eigen tweede huis in Frankrijk deze zomer weer is toegestaan.

  • Een woning in Frankrijk verkopen, waar begin ik?

  Moet het snel? Tegen welke prijs? Welke verkoopkanalen zet ik in? Stippel samen met ons de verkooptactiek uit die bij u past. Ook kunnen we voor u de perfecte Franse makelaar selecteren en daarbij op zijn kosten besparen als wij het eerste contact leggen. Zodat u én prettig afscheid neemt van uw huis in Frankrijk én er een goede verkoopprijs aan overhoudt.

  • Mijn ouders willen terug naar Nederland, hoe pak ik dat aan?

  France Estate Services heeft dit soort zaken vaak mogen begeleiden. Wij regelen de verkoop van het huis voor uw ouders en helpen bij het vinden van de verdere adviseurs.

  • Waar moet ik op letten bij het verkopen van mijn Franse huis?

  Allereerst moet de waarde van uw woning worden bepaald en soms is een taxatie aan te raden. Een makelaar ter plaatse regelen, daarmee contact houden en erop toezien dat hij hard voor u werkt. Er zijn veel technische rapporten te regelen waarin het zaak is in het verkoopcontract aansprakelijkheden voor u uit te sluiten. En natuurlijk zijn er de onderhandelingen met de kopers en de juridische afwikkeling van de verkoop. Weet dat wij u bij al die stappen kunnen helpen!

  • Moet ik contact opnemen met een Franse makelaar?

  Communiceren met makelaars in Frankrijk is niet altijd gemakkelijk. De taal, en zeker vastgoedtaal, is vaak een uitdaging. France Estate Services kent de Franse makelaars, spreekt naast Nederlands vloeiend Frans én de vastgoedtaal. Bovendien, en niet geheel onbelangrijk, kunnen wij voor u een aanzienlijke besparing op de makelaarskosten voor u regelen als wij als eerste het contact leggen met een makelaar in Frankrijk.

  • Wat is het grote verschil met een woning verkopen in Nederland?

  Naast alle juridische verschillen kent Frankrijk bijvoorbeeld geen Funda, zoals in Nederland. Dat vraagt om andere manieren om uw Franse woning te promoten. Met de makelaar ter plaatse, maar ook online en via onze website brengen we uw te koop staande huis in Frankrijk graag wereldwijd onder de aandacht.

  • Hoe bepaal ik een goede verkoopprijs?

  In nauwe samenwerking met diverse specialisten ter plaatse adviseren wij u over de goede verkoopprijs van uw Franse vastgoed. En over de juiste verkooptactiek.

  • Wat zijn de juridische valkuilen bij een woning in Frankrijk verkopen?

  Er komen nogal wat wettelijk verplichte technische rapporten kijken als u uw Franse huis wilt verkopen. Denk aan energiebalans, aanwezigheid van lood-, asbest- en termieten, natuurrampen, elektrische installatie, septic tank, enzovoorts. Zaak is altijd te zorgen dat u niet aansprakelijk bent voor mogelijke gebreken. Daar helpen we u graag bij! Ook zijn we altijd scherp op de aanwezigheid van de ‘decennale’, de 10-jarige wettelijk verplichte garantieverzekering op nieuwe bouwwerken.

  • Hoe kan ik het verkopen van mijn Franse woning bevorderen?

  /Opgeruimd staat netjes. Maar ook een beetje verf doet wonderen. Vaak hebben kleine verbeteringen aan de woning al groots effect. Door vervolgens van een opgeruimde en opgeknapte woning goede foto’s te (laten) nemen, kan iedereen het vervolgens zien! Kijk voor meer tips ook eens hier.

  • Hoe promoot ik mijn Franse huis?

  Als uw appartement, huis, boerderij of kasteel op orde is en u goede foto’s heeft, kan het promoten beginnen. Daar helpen we u graag bij. Via ons Nederlandse en buitenlandse netwerk, social media, onze goed bezochte website en andere kanalen brengen we uw Franse woning onder de aandacht. Praat eens met ons over de mogelijkheden.

  • Een woning in Frankrijk kopen, waar begin ik?

  Frankrijk kent veel verschillende streken, met elk zijn sterke eigenschappen. Wilt u wonen aan de kust? In de bossen? In de bergen? Het platteland? In een stad, klein dorpje of in the middle of nowhere? Wonen in Frankrijk begint met het bepalen van de locatie.

  • Hoe vind ik een (vakantie)woning in de streek van mijn keuze?

  Als u de Franse regio waar u wilt kopen heeft bepaald, volgt het type huis van uw dromen. Wat voor woning heeft u in gedachten? Appartement, huis, boerderij, kasteel? Met veel grond, buitenverblijven en een zwembad? Nog andere wensen? Wat is uw budget? Vervolgens helpen we u graag bij het vinden van het juiste vastgoed op de locatie van uw keuze.

  • Moet ik contact opnemen met een Franse makelaar?

  Communiceren met makelaars in Frankrijk is niet altijd gemakkelijk. De taal, en zeker vastgoedtaal, is vaak een uitdaging. France Estate Services kent de Franse makelaars, spreekt naast Nederlands vloeiend Frans én de vastgoedtaal. Bovendien, en niet geheel onbelangrijk, kunnen wij een aantrekkelijke besparing voor u regelen als wij als eerste het contact leggen met een makelaar in Frankrijk.

  • Hoe achterhaal ik de reële prijs van een huis in Frankrijk?

  Bij het bepalen van de waarde van de Franse woning van uw keuze komt nogal wat kijken. France Estate Services kijkt graag naar alle aspecten in en rond de woning, de omgeving en de regio. Wij zijn ruimschoots ervaren in taxaties voor aankoop van Frans vastgoed. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Goede voeding voor de onderhandeling.

  • Ik spreek de taal niet: hoe moet ik onderhandelen?

  De Franse taal is vaak een struikelblok bij onderhandelingen. Maar vergeet ook de emotionele kant niet. Als u een woning in Frankrijk té graag wilt kopen, bestaat het gevaar dat u snel ‘Oui’ zegt en een te hoge prijs betaalt. Als wij voor u de onderhandelingen met de verkopende partij mogen voeren, halen we voor u het onderste uit de kan. Wij spreken vloeiend Frans, houden het zakelijk en kennen de reële waarde van de woning en het spel van onderhandelen als geen ander.

  • Welke juridische valkuilen zijn er zoal?

  Als u een huis in Frankrijk wilt kopen, zult u merken dat er nogal wat haken en ogen zijn. Ingewikkelde verplichte rapporten, vergunningen die er wel of niet zijn, contracten, specifieke Franse wet- en regelgeving, soms wel anders per streek. Achter een woning schuilt veel juridisch uitzoekwerk en geregel. Zit u daar niet op te wachten? Weet dan dat wij er voor u zijn!

  • Maakt het uit of het een tweede huis is of het hoofdhuis?

  In de regel maakt het niet uit of u gaat voor een tweede huis in Frankrijk of voor een hoofdhuis, maar het hangt af van de lokale wetgeving. France Estate Services wijst u graag de weg.

  • Wat mag er allemaal als ik wil verbouwen?

  In de regel mag u inpandig verbouwen, mits u zich aan de bouwverordeningen houdt. Maar zodra u aan de buitenkant iets verandert of wilt uitbreiden, is een vergunning nodig. France Estate Services helpt u hier graag bij.

  • Wat is het grote verschil met een woning kopen in Nederland?

  Frankrijk kent geen huizenkoopwebsite als Funda. Ook zijn de juridische spelregels van en benodigde rapporten voor vastgoed in Frankrijk anders dan in Nederland. Er kunnen nogal wat problemen boven water komen, zoals problemen met bouwvergunningen, bepalingen in het bestemmingsplan, technische rapporten, etc. Al dit soort problemen lossen we graag voor u op!

  • Zijn er nog verschillen per streek in Frankrijk als het gaat om het aanschaffen van een huis?

  Ja, de regels voor het kopen van een woning in Frankrijk kunnen per streek anders zijn. Dankzij onze ervaring en specialisten ter plaatse kunnen wij u vertellen wat er in de streek van uw keuze allemaal wel en niet mag. Neem gerust contact met ons op.

   


  Totale begeleiding of deeldienst

  U kunt bij ons terecht voor totale begeleiding bij een woning verkopen in Frankrijk. Maar we helpen u ook graag bij één stap. Bekijk ook eens onze specifieke diensten.

  Zijn er nog vragen?

  Heeft u nog vragen over onze diensten?
  Neem contact met ons op